Helsingin asuinalueet

Haussa uusi koti Helsingistä? Katso, mitkä ovat omat asuinaluesuosikkini!

Kun haussa on uusi koti Helsingistä, on tärkeää tuntea hyvin sen kaikki eri alueet. Halusin koota yhteen muutaman suosikkini Helsingin eri asuinalueista, jotka ovat tulleet tutuksi kiinteistönvälittäjän työn myötä. Puuttuko oma suosikkisi listalta? 

1. Ullanlinna. Kantakaupungin helmi. 

Millainen on Ullanlinna?

Pääosin jugendtyyliin rakennettu Ullanlinna on oma suosikkini ja kotini viiden vuoden ajalta. Ullanlinna sopii ihan kaikille – perheille on puistoja, urheilijoille on mielettömät ulkoilupuitteet ja nautiskelijoille on todella hyvä ruokakauppa- ja ravintolatarjonta joustavilla aukioloajoilla. Lisäksi alue on lähellä niin keskustaa kuin merenrantaakin. Kaunis arkkitehtuuri on upeaa katseltavaa, etenkin Huvilakadun ja Korkeavuorenkadun rakennukset saavat aina hymyn huulille. Oma suosikkipaikkani on Kaivopuiston rauhallinen suurlähetystöalue, jossa saa aina kävellä yksin omien ajatustensa kanssa. 

 

 2. Etelä Haaga. Puutarhamainen kotikolo. 

 Millainen on Etelä-Haaga?

Rauhallinen ja ihana puistomainen sijainti upeilla Keskuspuiston lenkkipoluilla, turvallisella ympäristöllä ja todella hyvillä liikenneyhteyksillä – tarvitseeko sanoa muuta? Etelä-Haagassa on ihan omankaisensa yhteisö ja erinomaiset lähipalvelut. Alue tuntuu melkein pieneltä kylältä, josta löytyy kaikki tarvittava läheltä ja mukavia ihmisiä ympäriltä. Kesäkuussa Alppiruusupuisto kutsuu ihastelijoita paikalle ympäri kaupunkia, ja paikallinen sushibaari yllättää hyvällä lounaallaan. 

 3. Hernesaari. Merellinen alue nautiskelijoille.

Millainen on Hernesaari?

Hernesaaressa ja Munkkisaaressa nautit Eteläisen Helsingin parhaista puolista ja merellisestä sijainnista huomattavasti halvemmilla neliöhinnoilla (ainakin toistaiseksi) kuin kadun toisella puolella Eirassa. Viihdy alueen kesätapahtumissa ja ihanissa kahviloissa sekä ravintoloissa – alueelta löytyy muun muassa Löyly, Hernesaaren ranta sekä tunnelmallinen kesäkahvila Birgitta. Tosin lähi-Alepa jättää vielä toivomisen varaa, mutta alue kehittyy kovaa vauhtia, ja keskustan kattavat palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä. 

 

4. Kulosaari. Upea Huvilakaupunginosa.

 Millainen on Kulosaari?

Todella kauniit, merelliset ulkoilupuitteet ja Mustikkamaan uimaranta kivenheiton päässä takaavat viihtyisyyden. Perheiden suosiossa olevalta alueelta löytyy myös hyvät koulut ja kattavat harrastusmahdollisuudet. Kulosaaressa kävellessä silmä lepää kauniissa arkkitehtuurissa – ihailtavaa riittää aina tunnelmallisista puutaloista upeisiin arvokiinteistöihin. Kulosaaressa ainoastaan palvelut jättävät kylmäksi, mutta autolla pääsee sujuvasti Rediin tai Herttoniemeen ostoksille. 

5. Toukola. Tuntemattomampi aarre. 

Millainen on Toukola? 

Toukolasta löytyy ihastuttavia vanhoja puutaloja ja kaunis Vanhankaupunginkoski virtaa vieressä. Alueelta on sujuva yhteys keskustaan ja Lahden moottoritielle, mutta silti  täällä onoma rauha. Arabian monipuoliset palvelut löytyvät nurkan takaa, ja lähialueelta löytyvät mm. Annalan kartanon alue ja Lammassaaren pitkospuut. Tässä rauhassa ja seesteisyydessä unohtaa olevansa vain n. 20 minuuttia Helsingin keskustasta. 

Itse arvostan toisin sanoen asuinalueissa eniten palvelutarjontaa, sujuvia liikenneyhteyksiä ja kaunista ympäristöä. Mitkä asiat painavat sinulla eniten asuinalueen valinnassa? 

Jos etsit vielä omaa kotiaarrettasi pääkaupunkiseudulta tai kaipaat apua kotisi myymisessä, älä epäröi ottaa yhteyttä jo tänään!